Nimi:Jukka Jousjärvi
Ajoneuvon merkki ja malli:KTM 890 DUKE R
Ajoneuvon vuosimalli:2020
Kuvaile alustan ongelmat:Halusin mahdollisesti herkemmäksi
Mitä alustalle tehtiin:Purku, tarkistus etupäähän muutama simmi. Takavaimentimen rodin kiilotus, ohjaus iskari purku. Öljyt ja stefat
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Herkemmältä, kun omat säädöt kohdilleen. Tieto et nyt on tzekattu kaikki. Suosittelen kaikille
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Akseli Kärkkäinen
Ajoneuvon merkki ja malli:Husqvarna TE 250
Ajoneuvon vuosimalli:2016
Kuvaile alustan ongelmat:Pyörä tuntui arvaamattomalta pattia ajaessa, eikä voinut luottaa mihin päin sinkoutuu. Keula pintakova ja pyörässä huono balanssi.
Mitä alustalle tehtiin:Etu- ja takaiskariin täyshuolto, molempiin päihin jäykemmät omaa painoa vastaavat jouset ja shimmitykset.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Arvaamattomuus hävisi ja luotto pyörään palasi. Kantavuuden ollessa jäykempien jousien avulla kohdallaan pyörä kulkee pateissa erittäin nätisti ja vähällä vaivalla. Balanssi saatiin kohdalleen. Mutka-ajo parani tämän johdosta huomattavasti, mutta pyörä kuitenkin hyvin vakaa ja hyvä aja suorilla. Kaikki meni siis nappiin ja pyörä kulkee nyt erittäin nätisti. Ei voi kun suositella!
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Tero Manninen
Ajoneuvon merkki ja malli:Husqvarna TE250i
Ajoneuvon vuosimalli:2019
Kuvaile alustan ongelmat:Vakio iskunvaimentimissa ei valmennukset ja kantavuus riitäneet kuin safari ajeluun!
Mitä alustalle tehtiin:Taka vaimentimeen muutettiin Shimmitys ja huomattavasti jäykempi jousi. Eteen Dal soggion sisuskalut ja jäykempi jousi.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Jousitus kantoi paremmin kovemmassa vauhdissa ja pyörä alkoi kulkea pateissa suoraan ei pomppinut enää niin paljoa sivuttain. Sekä eturenkaan pito parani huomattavasti.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Mikko Lähteenmäki
Ajoneuvon merkki ja malli:KTM SX 65
Ajoneuvon vuosimalli:2015
Kuvaile alustan ongelmat:Öljyvuoto keulassa
Mitä alustalle tehtiin:Keulan kuluvien vaihto, huolto, takapään tarkistus ja huolto (Reiger + Öhlins).
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:“Ihan pirun hyvä.” oli kuskin kommentti – ja tätä voidaan kompata aiempienkin kokemusten perusteella.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Matti Pirinen
Ajoneuvon merkki ja malli:KTM EXC 250
Ajoneuvon vuosimalli:2017
Kuvaile alustan ongelmat:Vaimennukset liian löysät painavemmalle kuskille. Keinui ja vaappui, eikä säädöissä ollut mitään logiikkaa
Mitä alustalle tehtiin:Takakeppiin uudet männät + simmaukset. Vaihdoin pyörään WP CC keulan, johon enduroon sopivat simmaukset + täysi remppa.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Alusta kantaa hyvin, pelaa herkästi ja vastaa säätöihin todella hyvin.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Petri Elo
Ajoneuvon merkki ja malli:Husqvarna TE300i
Ajoneuvon vuosimalli:2019
Kuvaile alustan ongelmat:Kyseessä on ns. allround mopo, jolla ajetaan niin motocrossia kuin enskaakin. CC tietty unohtamatta. Vakioalusta oli aivan liian pehmeä, vaimennukseltaan riittämätön. Ei kunnollista luottoa pyörään. Mitä kovempi vauhti, sen isommat ongelmat.
Mitä alustalle tehtiin:Eteen rakennettiin kunnolliset kaksoiskammiot SX-setupilla. Taakse rakennettiin “keskitien kompromissi” TTM omavalmiste typpimännällä, jolla pitäisi pystyä ajamaan kaikki lajit.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Nyt pyörä on aivan loistava ajaa, paras mitä olen ikinä ajanut. Vakaa ja ennustettava, riittävästi vaimennusta. Takaiskarin naksuihin en ole koskenut kertaakaan, se vaan toimii. Ajat sitten crossia tai enskaa.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Markku Rajahuhta
Ajoneuvon merkki ja malli:Husqvarna TC 250
Ajoneuvon vuosimalli:2017
Kuvaile alustan ongelmat:Ilmakeula tuntui kivikovalta ja hakkasi jarrupateissa käsille huolella tai sitten säätöjen pehmentämisen jälkeen pohjaili isommissä hypyissä. Vaikka minkälaista säätöä kokeiltiin, niin mieleistä komboa ei vaan saanut aikaiseksi. Lisäksi ilmakeulan vaatima jatkuva paineiden tarkistus ja hajoavat tiivisteet ovat näin veteraani kuskin silmin melko syvältä.
Mitä alustalle tehtiin:Perushuollon yhteydessä keulaan vaihdettiin K-Techin jousikitti ja shimmailtiin crossiin sopivaksi huomioiden veteraanin vauhti ja paino.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Aivan mieletön!!! Eron huomasi välittömästi ja kesti hetken tottua ajamaan jarrupatteihin huomattavasti aikaisempaa kovempaa, koska keula imee nyt kaikki pienemmän ja isommat patit nätisti. Lisäksi isompiin hyppyreihin voi vetää huolettomammin, koska keulaan voi luottaa ja kovaa pohjausta ei vaan enää tapahdu.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Jani Sahari
Ajoneuvon merkki ja malli:TM EN 250 FI
Ajoneuvon vuosimalli:2016
Kuvaile alustan ongelmat:Harrastekuljettajan kuvailemana alusta oli pehmeä, eikä sillä uskaltanut ajaa CC-tyylistä reittiä luottavaisesti. Pyörä myös muutti helposti suuntaansa kivikkoisella osuudella.
Mitä alustalle tehtiin:Juoset valittiin kuljettajan painolle, sekä settingit mallia TTM-Factory. Kustannustehokkasti oman toiveen mukaan.
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Ero oli huikea. Vauhtia pystyi nostamaan CC-maastossa kuin myös perinteisessä enskassa. Clikkereiden säätöalueet riittävät useampiin olosuhteisiin.
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Gabriel Gavaller
Ajoneuvon merkki ja malli:Beta 250 RR
Ajoneuvon vuosimalli:2016
Kuvaile alustan ongelmat:WP OC Harshness
Mitä alustalle tehtiin:Wanted WP AER Enduro setup , And shock valving .
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:After receiving parts , baseline setting and described how to, i have done it all by my self with no problems at all,. Day and a night diference , i like it wery much !!
Yleisarvosana TTM Factorysta:
Nimi:Aleksi Rinne
Ajoneuvon merkki ja malli:KTM EXC 250
Ajoneuvon vuosimalli:2017
Kuvaile alustan ongelmat:Alusta oli pehmeä ja se toimi vain paikoitellen. Uudistettu kotarin WP Xplor vakioalusta ei pohjannut helposti, mutta se oli pinnasta erittäin pehmeä. Tämä sai pyörän tuntumaan todella arvaamattomalta.
Mitä alustalle tehtiin:Alustaan asennettiin Dal Soggion XP One kitti
Miltä alusta tuntui huollon/muutoksien jälkeen:Alusta toimi todella hienosti muutosten jälkeen. Enskapyörällä pystyi jopa nauttimaan motocross radalla.
Yleisarvosana TTM Factorysta: