Iskarihuolto

Iskunvaimentimien huollot ammattitaidolla.

Moottoripyörien iskarihuollot kaikille merkeille.

Huollamme monipuolisesti vaimentimet esim. enduro, motocross, road racing, adventure, supermoto, flat track, maarata, moottorikelkat ja autot.

Huoltopalveluja pyörämerkeille, kuten esim. KTM, Husqvarna, Honda, TM, GasGas, Suzuki, Yamaha, Kawasaki, Beta tai Sherco.

Vaimenninhuoltoja ja varaosia esim. WP, KYB, Showa, Totaltek, Touratech, Tractive, Öhlins, Reiger, Wilbers, Sachs, Hyperpro, Marzchocchi, Bigem, Lainer, BUD, Dal Soggio tai Bitubo vaimentimiin.

Iskunvaimentimien säännöllinen huolto on tärkeää.

Iskunvaimentimista kannattaa pitää hyvää huolta, ajoit sitten kadulla tai maastossa. Monesti iskarit tuodaan huoltoon vasta sitten, kun ne menevät rikki tai on jokin vuoto.

Ajoissa huollettu vaimennin kestää pidempään ja se toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Huollon laiminlyönti voi johtaa vaimentimen rikkoutumiseen.

ttm_factory_verstaalla_keula_purettu_wp_ktm
KTM etuiskari purettuna

Milloin iskarihuolto on syytä tehdä?

Enduro-harrastajan on hyvä huoltaa vaimentimet noin 30-40 ajotunnin välein. Perinteinen Suomi-enduro ei ole niin raskasta iskareille, mutta jos ajat paljon kovavauhtisella tai hiekkapohjaisella alustalla, niin huoltoväli kannattaa pitää hieman lyhyempänä.

Motocross-harrastajan kannattaa huoltaa iskarit noin 30 tunnin välein. Ajo on endurokuljettajaan verrattuna iskarien näkökulmasta kuluttavampaa. Hypyt ja pyörän toiminta pysyy turvallisena, kun iskarit toimivat. 

Enduro- tai Motocross-kilpakuljettajan 
on syytä huoltaa iskarit noin 20 – 30 ajotunnin välein. Huolto on erityisen tärkeää kun ajetaan kilpaa. Näin et anna tasoitusta muille kuskeille ja äärirajoilla ajaminen on turvallisempaa. 

Varsinkin syksyisin ja keväisin iskarit on hyvä huoltaa hieman lyhyemmällä huoltovälillä. Maastossa oleva vesi, kura ja hiekka kulkeutuvat helposti stefojen ohi vaimentimessa olevan öljyn joukkoon aiheuttaen tuhojaan.

Jos ajetaan todella radikaaleissa olosuhteissa, kuten suolla, vetisessä maastossa missä savi ja hiekka sekoittuu niin huoltoväli tippuu jopa vain n.10h.

Uuden pyörän ensimmäinen huolto

Ensimmäinen iskarihuolto on yksi tärkeimmistä huolloista, jonka voit pyörääsi tehdä. Monet valmistajat suosittelevat ensimmäistä huoltoa jo 10-15 tunnin ajon jälkeen.

 Uuden pyörän iskarit on syytä huoltaa ajoissa, sillä kun pyörällä aletaan ajaa, niin tehtaalla asennetut osat vielä hieman hioutuvat ja hakevat paikkaansa. Tämä aiheuttaa sen, että vaimentimissa oleva öljy “rasittuu” ja sen joukkoon saattaa päätyä vahingoittavia pieniä metalliosia. Mitä kauemmin “likaisilla” öljyillä ajetaan, niin sen suurempaa tuhoa ne pääsevät aiheuttamaan.

On siis tärkeää, että uuden pyörän voiteluaineet pysyvät kunnossa heti alkumetreiltä asti!

ttm_factory_iskarihuolto_työkaluseinä_uusi
Siistissä ja asianmukaisessa tilassa on mukava huoltaa iskareita.

Mitä iskarihuolto tyypillisesti maksaa?

Iskunvaimentimen huollon hinta määräytyy uusittavien osien, öljyn sekä iskarien purkamisessa käytetyn työajan mukaan. Iskarin sisällä on suuri määrä tekniikkaa ja erilaisia shimmilevyjä, jotka voivat olla vahingoittuneita tai muuten vaihtokunnossa. Kun iskari avataan, on kuluneiden ja mahdollisesti vahingoittuneiden osien uusiminen yleensä järkevää. Näin varmistetaan, että iskarihuollon hyöty ei mene hukkaan ja iskarin käyttöikä pitenee.

 Mikäli huollot ovat tehty huoltovälejä ja -ohjeita noudattaen, niin iskarihuollon hintaan ei yleensä tule suuria yllätyksiä.

Esimerkkihintoja iskarihuolloista

Jokainen huolto on yksilöllinen ja huollon todellinen tarve paljastuu yleensä vasta silloin, kun työ päästään aloittamaan.

ttm_factory_iskarihuolto_työkaluseinä_uusi
Siistissä työpisteessä on mukava tehdä töitä!

Konsultaatio tarvittavista iskarimuutoksista

Minkälainen jousitus sopii juuri sinulle? Asetusten valintaan vaikuttaa mm. laji, kuljettajan pituus ja paino, kokemus ja ajotyyli.

Iskarien korjaukset 

Teen nopeasti kaikki alustan korjaustyöt.

Jousien mittaus – jousivakiot

Jousissa on uutenakin eroja toleransseissa. Käytössä jouset “kuoleentuvat” ja ominaisuudet muuttuvat. Jousivakioiden mittaamisella varmistetaan, että jouset ovat käyttökelpoiset ja käyttöösi sopivat.

Räätälöidyt iskarien muutostyöt toiveidesi mukaan

Teen esimerkiksi motocross-jousituksen muutokset enduro käyttöön tai toisinpäin. Myös supermoto sekä jäärata-alustat. Tarvittaessa alustan korkeuden muutokset, kuten madallukset, onnistuvat.

Cartridge kit ja mäntäsarjan asennukset

Dal SoggioK-Tech, LainerMX techRace tech ym.

Alustan mittaus ja analysointi – Dynotuspalvelut

Iskarien mittaus dynolla nopeuttaa sopivan iskunvaimentimen rakentamista. Dynolla nähdään miten eri komponentit sekä kokonaisuus toimii. Dynolla saadaan todennettua, että muutokset ovat halutunlaisia.

KYB, WP ja Showa Factory iskunvaimentimien myynti

Huolto-osien ja toimintaa parantavien osien myynti

Tekninen tuki

Säätöapu radalla tai maastokokeella

Palveluja saatavilla KYB, Showa, WP, Öhlins, Sachs ja Marzocchi merkeille.